Over Mij

24 jaar aan verhalen over leiderschap

Vanaf mijn eerste baan zat ik in het management. Van kleine bedrijven tot grote complexe organisaties en alles daar tussenin. Zo kom ik aan 27 jaar ervaring in managementfuncties en leidinggevende rollen in bedrijfsleven, financiële dienstverlening, overheid en maatschappelijk veld. De laatste 16 jaar als interimmanager, leiderschapscoach en organisatieontwikkelaar. Ik zag daardoor heel wat organisaties, zat in veel teams en ken zo’n beetje alle soorten verandertrajecten. Meer nog dan de inhoud ben ik geboeid door hoe mensen zich in organisaties bewegen. Wie zijn ze? Wat doen ze en hoe gedragen ze zich? En waarom doen ze zo?

Gefascineerd door het werkelijke verhaal

Anders bekeken zijn al mijn banen, rollen, projecten en interim klussen als een verhalenboek. Vol verhalen over wat werk met je doet. In organisaties voltrekken zich de universele bewegingen van het leven. Het gaat over groei en stilstand, verlies en nieuwe creatie, vreugde en verdriet, drama en doorbraken, de dood, harmonie en verscheuring, bedrog en verraad, loyaliteit, angst en onzekerheid. Dat wat er op het werk gebeurd is net als het leven zelf. Toch hebben we de neiging er in organisaties krampachtig mee om te gaan of erger nog, het liever te negeren. Het is spannend en ongewoon.

Aandacht en gezien worden

Maar wat als je met elkaar op de laag van mens tot mens kunt komen? Los van rollen en hiërarchie? Verlangen wij mensen niet allemaal naar een en hetzelfde? Liefde? Of denk je hé zeg… dit gaat wel over werk? Toch is het zo. Het gaat over de universele behoefte van ieder mens. Aandacht, gezien en gehoord worden. Dit is waar leiderschap over gaat. Gewoon, gericht zijn op de ander. Met je eigen leiderschap een warme en veilige bedding maken voor de mens en daarmee de sleutel zijn voor ontwikkeling en groei in je organisatie. Het is mijn missie en drive om te inspireren en van betekenis te zijn in het brengen van meer zingeving en bewustzijn in organisaties en bij hun leiders.

Leiderschap is keuzes maken

Mijn leven gaat over verantwoordelijkheid nemen en invloed uitoefenen. Door de scheiding van mijn ouders moest ik vanaf mijn 14e op eigen benen staan. Ook daarna ging het me niet altijd voor de wind. Het maakte me sterk en positief denkend. Je hebt niet in de hand hoe je leven loopt maar je kan wel kiezen hoe je ermee om wilt gaan. In 2007 werd ik boventallig door een reorganisatie en begon voor mezelf. In de drie jaar daarvoor was ik gescheiden, verhuisd met mijn twee kleine jongens, kreeg twee promoties, werd verliefd en raakte onverwacht zwanger van mijn dochter. De stroom van het leven brengt je precies wat je nodig hebt. Ik ben een dankbaar mens.

Waar ik voor sta

Simpel. Het niet moeilijker maken dan het is. Eenvoud troef.
Helder. Transparant voor iedereen, bewust en goed gecommuniceerd.
Ontwikkelgericht. De mens als bron van alles, in wie die is en vooral vanuit wie die kan zijn.
Krachtig. Duidelijk en daadkrachtig zijn en dat betekent ook aanspreken op verantwoordelijkheden.
Effectief. Context gebonden en altijd ergens op gericht. Gedreven door het hogere doel.

Mijn waarden zijn wijsheid, onafhankelijkheid en verantwoordelijkheid.

Wie ik nog meer ben

Moeder van twee zoons, een dochter en bonuszoon.
Vriendin van Diederik. Mijn grote liefde en maatje.
Modderlaarzen en hoge hakken.
Fervent volleyballer, al mijn leven lang.
Mijn muze: stilte zoeken in de natuur.
Festivalganger, muziek en theater.
Baasje van twee honden, drie katten en twee pony’s.
Verzamelaar van stenen. Ja, gewone stenen.

Droombestemming? De jungle van Costa Rica.

Nieuwsgierig naar wat ik voor je kan betekenen?

JA, IK WIL CONTACT

Mijn achtergrond

Geboren en opgegroeid op een Marechausseekazerne wilde ik als kind in de sporen van mijn vader beroepsmilitair worden. Na het Atheneum werd ik aangenomen op de Koninklijke Militaire Academie. Toch liep het anders. Hoewel geïnteresseerd in psychologie ging ik bedrijfseconomie studeren en vervolgde met hoger financieel management. Na negen jaar in de cijfers rolde ik in de organisatieontwikkeling en was de cirkel weer rond. Vanaf 2007 volgde ik tal van opleidingen op het gebied van leiderschap, coaching, organisatie ontwikkeling, systemisch werk, organisatie opstellingen en natuurwijsheid bij o.a. Phoenix opleidingen, het Bert Hellinger Instituut, IMC Mensontwikkeling en Servant-Leadership Solutions.