Systemisch leiderschap

Systemisch werk kent een aantal basispincipes: ordening, insluiten, balans in geven en nemen. Langs deze principes kijk ik naar organisaties en waar zij vastgelopen zijn. Als Interim Directeur ben ik niet degene die even snel het ogenschijnlijke probleem op komt lossen. Of de tekorten vervult.

Systemisch leiderschap is er op gericht eerst te onderzoeken en ontrafelen. Bloot te leggen wat het werkelijke probleem is. Om zo de juiste interventies te doen. En die zijn meestal anders dan aanvankelijk gedacht. Ik help organisaties en teams om bewust te worden van belemmerende patronen en leerlijnen open te leggen. Mensen inzicht geven in hun patronen of de patronen van het team. En leren hoe ze te benutten of eraan voorbij te groeien. Het doel is de eigen interventiekracht van de organisatie te vergroten.

Systemisch werk is een bron van inzicht en bewustwording. Ik zet het voortdurend in bij mijn werk in organisaties. Zo ontwikkelde ik een systemische organisatiediagnose, werk ik met organisatie opstellingen en gebruik ik de principes en concepten van systemisch werk in mijn leiderschap door andere interventies te doen dan gebruikelijk. Lees hier meer over systemisch werk in organisaties. 

Nieuwsgierig naar wat ik voor je kan betekenen?

JA, IK WIL CONTACT