Systemisch coachen in de natuur

Ik ben van systemisch werk en van de natuur. En hoe mooi is het dat ik deze twee kan combineren. Na iedere sessie voel ik de vreugde in mezelf omdat dit zo’n fijne manier van werken is. Deze glimlach wil ik delen.

Ik coachte een vrouwelijke leider op haar vraagstuk over de dynamiek tussen haar en haar directeur. En we kwamen tot inzicht wat het verband is met de dynamiek uit haar gezin van herkomst, het overlijden van haar vader toen ze nog een klein kind was.

Het bewegen geeft ruimte, het is makkelijker om stil te zijn. De omgeving gebruiken we om inzichten te vergaren. Waar is beweging mogelijk? En waar absoluut niet?

Wat vertelt het over waar je nu staat?
Of juist waar je naar toe wil?
Of waar het iets of iemand in de weg zit?

Met materialen uit de natuur maken we een opstelling.
We lopen van familiesysteem naar organisatiesysteem.
We kijken zowel naar de opstelling als het materiaal. Wat vertelt het?
We kunnen in de opstelling stappen om te doorvoelen.
En er ook weer van een afstand inzichten opdoen.

Het systemisch werk geeft zo’n verdieping op het inzicht krijgen in patronen. De mogelijkheden in het buiten werken zijn legio. Voel je de synergie van het combineren? En ik als coach voel mij meer in mijn element dan binnen vier muren.


Terug