Iets te vieren: 10 jaar Spirit2gether

In september 2017 was het 10 jaar geleden dat ik naar de Kamer van Koophandel toog om mijn eigen bedrijf Spirit2gether in te gaan schrijven. Ik herinner me nog het euforische gevoel na die op zich simpele handeling. Aan de start ging een proces van nadenken en creëren vooraf. Wie ben ik, wat is mijn identiteit, waar sta ik voor, wat wil ik doen, waar ben ik goed in, dat soort vragen. Ik schreef zelfs een business plan.

Ontmoetingen

10 jaar verder met vele mooie ontmoetingen. Ontmoetingen in de zin van nieuwe mensen leren kennen, verdieping van bestaande contacten, mooie klussen doen, trainingen geven, coachgesprekken, mensen in organisaties begeleiden. Ik raak geïnspireerd door ontmoetingen en samen tot iets komen. Toen al en nu nog steeds. Mensen ontmoeten is het mooiste wat er is. Er het uiterste uithalen trouwens ook.

In de ogen van de ander ontmoet je ook jezelf. 10 jaar vol leerervaringen, opleidingen, leermeesters, reisgenoten, collega’s. Nog altijd niet uitgeleerd blijf ik onderzoeken wat op mijn pad komt. Ik voel dankbaarheid voor alles wat ik heb mogen doen.

En toch twijfelde ik afgelopen maand of ik mijn mijlpaal wel aandacht moest geven. Ik, degene die successen vieren en benoemen wat goed gaat als geen ander promoot, tja is dit wel bijzonder genoeg. Ik wist het niet en besloot het er maar even bij te laten.

Dankbaarheid

Tot ik afgelopen zondag in de krant las over het Levenbomenbosch. Een bos in ons ‘s-Hertogenbosch voor iedereen, met de bomen als symbool voor persoonlijke herinneringen. Ik kocht een boom! Een boom ter ere van mijzelf en mijn jubileum, als teken van dankbaarheid, ter ere van mijn ouders aan wie ik mijn leven dank, voor mijn kinderen om aan door te geven. Diep geworteld en een volle kruin als symbool voor mijn levenspad.

Dank aan iedereen die ik de afgelopen 10 jaar heb mogen ontmoeten, mee heb mogen werken en mij geïnspireerd hebben. Dat businessplan heb ik overigens nooit meer in gekeken. Al die andere schrijfsels des te meer. Daarop terugkijkend kan ik zeggen, de essentie klopt nog steeds. Spirit2gether: leven en werken vanuit bezieling, samen verder komen en het uiterste eruit halen.


Terug