De balans opmaken

Een dag om afstand te nemen
Ruimte maken in mijn hoofd
Beschouwen van mijn opdracht

Wat ik heb bereikt
Waar ik nu sta
Wat nog komt

Wat goed gaat?
En waarom?

Wat is nog niet zover?
Of kan nog beter?

Wat heeft het gebracht?
Aan de ander, de organisatie, mijzelf?
Of juist niet?

Waar was ik in flow?
Waar stokt het juist?

Kon ik ergens het verschil maken?
Was ik er genoeg voor de ander?

Wat bracht het voor de delen?
En wat kon ik doen voor het geheel?

Door de balans op te maken bereid ik mij voor op een tussentijdse evaluatie met mijn opdrachtgever. Niet omdat hij er naar vraagt. Wel omdat ik vind dat dit bij kwaliteit leveren hoort. Omdat ik voor mijn professie sta. Van betekenis wil zijn in mijn leiderschap.

Wat is mijn werk of wat ik lever waard als het alleen een platte weergave is van zichtbaar resultaat aan de buitenkant? Wetende dat in de dynamiek van systemen er meer mee doet dan de bovenstroom.

De verdieping zit in de reflectie. In weten wat je doet of niet. En waarom. De onderstroom meenemen. In de diepgang van het kennen van je zelf, je eigen beweging en het naar buiten treden kan je jezelf pas werkelijk verbinden aan wat je doet.

Vanuit wie ik ben verbind ik mij aan de ander, aan de opdracht, aan de organisatie, aan context. Van daaruit geef ik richting aan het geheel. Van daaruit wil ik samen verder komen. Van daaruit wil ik betekenisvol zijn.

De balans opmaken
Begint met staren uit het raam


Terug